Skip to main content

Met iDEAL Wedden op Wielrennen

De wielersport is zeer populair bij Nederlandse online bookmakers. Zeker de Tour de France, de Ronde van Vlaanderen en de Giro d’Italia trekken veel nieuwe spelers aan die per etappe een weddenschap plaatsen.

Helaas hebben we op dit moment geen Joop Zoetemelk, Jan Janssen of Hennie Kuiper meer, maar wel andere renners met heel veel potentie.

Zo hebben we de Nederlanders Annemiek van Vleuten die in Wollongong de Wereldtitel binnensleepte en Dylan van Baarle, winnaar Parijs – Roubaix en tweede in de ronde van Vlaanderen.

Normaal gesproken kan je wedden op het algemene klassement (wie wordt de winnaar) en het puntenklassement (wie wint de meeste punten).

Wielrennen

Wil je direct een weddenschap plaatsen bij een legale bookmaker? Dan raden we de volgende partijen aan:

Geen legale bookmakers beschikbaar via deze site door aangepaste reclameregels per 1 juli 2023.

Je kan meespelen vanaf een bedrag van €10,- bij je initiële storting, de minimale inleg bij een weddenschap is meestal €1,-. Daarnaast wordt er bij de eerste storting een bonus weggegeven.

De Drie grote rondes bij het Wielrennen

De meeste kijkers naar wielrennen volgen de drie grote rondes. Dit zijn wielerevenementen die drie weken lang duren. Bij deze rondes nemen individuele renners en teams het tegen elkaar op.

Opvallend is dat de grote drie allemaal in Europa plaatsvinden.

1. Tour de France

Dit evenement vindt in juli plaats.

Veruit de bekendste is de Tour de France. Dit is een 21-daagse ronde door Frankrijk, waarin renners individueel en in teams strijden om de zege. De Tour eindigt altijd in Frankrijk, maar begint ook in andere landen waaronder ook Nederland.

tour de france
Naast de weg staan altijd een groot aantal mensen die de Wielrenners aanmoedigen.

2. Giro d’Italia

Dit evenement vindt in mei plaats, en is daarmee de eerste grote ronde in het kalenderjaar.

Net als bij de Tour de France heeft Italie een eigen evenement. Bij de Giro d’Italia wordt er een drieweekse ronde door Italië gereden.

giro d'Italia

3. Vuelta a España (Ronde van Spanje)

Dit evenement vindt eind augustus / begin september plaats.

De Vuelta a España, ook wel de La Vuelta genoemd. Rijdt een drie-weekse ronde door Spanje.

la vuelta

Andere koersen bij het Wielrennen

Nederland heeft maar 1 koers die bekend is: de Amstel Gold Race die in de omgeving van Maastricht wordt georganiseerd.

De wedstrijd wordt beschouwd als een van de moeilijkste ééndagskoersen van het seizoen, met veel korte, steile beklimmingen. De route van de Amstel Gold Race varieert elk jaar, maar is meestal rond de 260 km lang en omvat ongeveer 35 beklimmingen van bergen en heuvels.

Andere populaire koersen zijn de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, deze zijn ook live mee te kijken via de publieke omroep.

Sport met Weinig Spelregels

Wielrennen is een eenvoudige sport die weinig spelregels kent. De regelementen zijn voornamelijk gericht op de veiligheid van de renners en de integriteit van de wedstrijd. Hieronder staan enkele belangrijke regels die gelden voor de meeste wielerwedstrijden:

  1. Het is verboden om te duwen, trekken of andere renners te belemmeren tijdens de wedstrijd.
  2. Materiaal moet worden goedgekeurd, zo mag er vanzelfsprekend geen motor op de fiets zitten.
  3. Het is verboden om buiten de aangewezen route te rijden.

Deze regels kunnen variëren per wedstrijd en per organisatie, maar is grote lijnen zijn deze allemaal hetzelfde.

Sprint wielrennen

Etappe binnen een wielerronde

Een etappe is een onderdeel van een wielerronde, zoals de Tour de France, dat bestaat uit een afzonderlijke race over een bepaalde afstand.

Elk van deze races wordt als een afzonderlijke etappe beschouwd en de winnaar van elke etappe krijgt meestal een dag leiding in het algemene klassement. Aan het einde van de hele tour krijgt de coureur met de laagste totale tijd de overwinning.

Tijdritten bij Wielrennen

Een tijdrit in wielrennen is een individuele race tegen de klok. De renner start op een bepaalde tijd en probeert in de snelst mogelijke tijd de finish te bereiken. De tijd van de renner wordt genoteerd en bepaalt zijn of haar uiteindelijke positie in de wedstrijd. De renner die de finish in de kortste tijd bereikt, wint de tijdrit.

Tussensprints (anders dan Tijdritten)

Tussensprints bij wielrennen zijn puntensystemen die tijdens een etappe worden gehouden. Deze sprints zijn meestal gelegen aan bepaalde punten langs de route en bieden de coureurs de mogelijkheid om extra punten te verdienen.

De coureur met de meeste punten aan het einde van de etappe ontvangt een speciale bekroning, zoals een trui of een trofee. Dit is bedoeld om het tempo en de strijd tijdens de race te verhogen.

Tijdsbonussen en Strafpunten

Tijdsbonussen zijn extra seconden die renners kunnen verdienen door bijvoorbeeld snel bepaalde tussensprints of bergetappes te rijden. Deze bonussen kunnen het eindresultaat positief beïnvloeden en de renners dichter bij de overwinning brengen.

Strafpunten zijn aan de andere kant sancties die renners ontvangen voor bijvoorbeeld overtredingen, zoals het snijden van bochten of het rijden op de verkeerde kant van de weg. Strafpunten kunnen het eindresultaat negatief beïnvloeden en de renners verder van de overwinning verwijderen.

Beide systemen worden gebruikt om de spanning en uitdaging van de race te verhogen en om onregelmatigheden te bestraffen.

Vragen of opmerkingen? Bezoek onze Contactpagina.

Wat kost gokken jou? Stop Op Tijd 18+

Problemen met (online)-Gokken? Bezoek dan Loket Kansspel voor Gratis Hulp.