Skip to main content

Met iDEAL Wedden op Volleybal

Het zal je misschien verrassen dat de sport Volleybal erg populair is bij bookmakers, je kan hier wedden op verschillende competities.

Nij Nederlandse aanbieders kan je helaas geen weddenschappen afsluiten op de Nederlandse Eredivisie, enkel op andere (populaire) buitenlandse wedstrijden. Je kan eenvoudig een weddenschap plaatsen bij de volgende partijen:

Geen legale bookmakers beschikbaar via deze site door aangepaste reclameregels per 1 juli 2023.

De bovenstaande Bookmakers hebben iDEAL beschikbaar voor Nederlandse spelers. Niet alle nationale wedstrijden zijn beschikbaar om weddenschappen te plaatsen.

volleybal spelen

Volleybal is een teamsport die wordt gespeeld door twee teams van elk maximaal zes spelers. Het doel van de sport is om een bal over een net te slaan en deze zo te laten landen in het speelgebied van het andere team, zonder dat de verdedigende spelers de bal kunnen terugslaan.

Als Nederlanders hebben we een flink voordeel bij deze sport, we zijn immers de langste mensen in de wereld. Dat is zeker makkelijk wanneer ballen geblokkeerd moeten worden. Ondanks dit voordeel staan we al jaren rond de tiende plaats van landen.

De beste spelers komen uit de Verenigde Staten, Brazilië, Italië, China en Japan.

Competities en Toernooien voor een Volleybal weddenschappen

Rr zijn veel belangrijke volleybaltoernooien die plaatsvinden in de wereld, waaronder de Olympische Spelen, het Wereldkampioenschap, het Europees kampioenschap, de FIVB World Cup en de FIVB World Grand Champions Cup.

Elk van deze toernooien brengt de beste volleybalspelers en -teams bij elkaar om te strijden om de titel en brengt grote aantallen toeschouwers en media-aandacht uit de hele wereld.

In Nederland worden de meeste weddenschappen bij Volleybal afgesloten tijdens de Olympische spelen en bij buitenlandse competities, de Eredivisie voor mannen of vrouwen is bij de bookmakers niet beschikbaar.

volleybalcompetities
De Competities waar je bij Jack’s uit kan kiezen, zoals je kan zien ontbreekt de Nederlandse competitie in het rijtje. Er is helaas niet genoeg interesse in deze sport om deze weddenschappen aan te bieden.

Wedden op de Nederlandse competitie

De hoogste competitie in Nederland is de Eredivisie, waar de beste teams uit het land tegen elkaar strijden om de nationale titel. Alleen bij de hoogste divisie worden soms weddenschappen aangeboden door de Nederlandse bookmakers. Bij de meeste wedstrijden is dit echter niet het geval; je zal het dus moeten stellen met de andere competies.

Nederlandse wedstrijden zijn niet beschikbaar omdat ze minder populair zijn, wat het moeilijker maakt om een goede controle uit te voeren tegen Matchfixing. Daarnaast kost het volgen van de wedstrijden teveel geld.

Volleybal bij de Olympische Zomerspelen

De Olympische Spelen zijn de grootste sportwedstrijd ter wereld en volleybal is een van de populaire sporten die wordt beoefend tijdens deze wedstrijden. Tijdens de Olympische Spelen komen de beste volleybalspelers en -teams uit de hele wereld bij elkaar om strijden om medailles.

Zoals je waarschijnlijk al had verwacht zijn deze wedstrijden wel beschikbaar om weddenschappen op te plaatsen.

Champions League Volleybal

Evenals bij wedden op Voetbal heb je bij deze sport ook een Champions League waar de beste teams het tegen elkaar opnemen.

In tegenstelling tot andere sporten is het wedden op de Damesteams erg populair, het verschil in niveau is namelijk minimaal.

Europees- en Wereldkampioenschap

Het Europees kampioenschap is een ander belangrijk toernooi voor volleybal, georganiseerd door de Europese Volleybal Confederatie (CEV). Dit toernooi wordt elke vier jaar gehouden in een Europees land. Dit toernooi wordt ook wel de Europacup genoemd.

Het Wereldkampioenschap is een ander belangrijk toernooi voor volleybal, georganiseerd door de Fédération Internationale de Volleyball (FIVB). Dit toernooi wordt eveneens elke 4 jaar georganiseerd. Dit toernooi wordt ook gebruikt om je te kwalificeren voor de World Grand Champions Cup.

FIVB World Grand Champions Cup

De FIVB World Grand Champions Cup is een toernooi georganiseerd door de FIVB dat als een soort ‘super-toernooi’ wordt beschouwd waar de beste teams van de wereld zich meten. Dit evenement wordt elke vier jaar gehouden en deelnemers zijn de Olympische kampioenen, de Wereldkampioenen, en de kampioenen van de confederaties.

Nederlandse Volleybalbond (NEVOBO)

De Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) is de nationale organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en het beheer van volleybal in Nederland. Het werd opgericht in 1951 en is aangesloten bij de Europese en internationale volleybalfederatie (CEV en FIVB).

Nevobo heeft als doel om de groei en de populariteit van de sport in Nederland te stimuleren, door het organiseren van nationale en internationale toernooien en competities, en het ondersteunen van clubs, teams en individuele spelers.

Nevobo logo

De bond heeft meer dan 400 aangesloten clubs en ongeveer 100.000 leden, en organiseert competities op verschillende niveaus, van amateur tot professioneel. Nevobo is ook verantwoordelijk voor de selectie en de opleiding van de nationale teams in Nederland.

Deze teams nemen deel aan internationale toernooien zoals de Europese kampioenschappen en de Olympische Spelen. De bond zet zich ook in voor het bevorderen van volleybal voor iedereen, met speciale programma’s voor kinderen, jongeren, volwassenen en personen met een beperking.

De Nederlandse Volleybalbond speelt een belangrijke rol in het ontwikkelen en behouden van volleybaltalenten in Nederland en het bevorderen van de sport bij een breder publiek. Het is de centrale organisatie die de volleybalsport in Nederland vertegenwoordigt, en werkt samen met clubs, teams, spelers en andere belanghebbenden om de sport te ondersteunen en te verbeteren.

De Verschillende Volleybal stijlen

Over de jaren zijn verschillende Volleyval varianten ontstaan. De meest bekende is het normale Volleybal wat binnen wordt gespeeld in een gymzaal of een geschikte indoor arena. Het is een teamsport waarbij 2 teams van 6 spelers elkaar bestrijden. Daarnaast is er ook zitvolleybal ontwikkeld voor spelers met een Handicap.

Beachvolleybal

Dit is een variant van volleybal die wordt gespeeld op het strand, waarbij twee spelers per team tegen elkaar spelen. De regels zijn vergelijkbaar met die van gewoon volleybal, maar er zijn enkele aanpassingen, zoals een lager net en een groter speelveld. In verschillende indoor Arena’s wordt ook een kunstmatig strand aangelegd om deze sport te kunnen beoefenen.

beach volleybal
Beach Volleybal wordt meestal recreatief gespeeld door mensen die op Vakantie zijn. Daarnaast is het een professionele tak van Sport die ook bij de Olympische Zomerspelen terugkomt.

De werking van het Volleybal spel

Het spel begint met een serve, waarbij een speler van het aanvallende team de bal over het net slaat naar de verdediging van het andere team. Vervolgens mogen de spelers de bal maximaal drie keer aanraken voordat ze hem weer over het net moeten slaan naar het andere team.

De bal die wordt gebruikt heeft ongeveer dezelfde grootte als een voetbal. Van de buitenkant bestaat deze uit stof en het gewicht ligt iets lager. Mocht je voor de eerste keer deze sport beoefenen dan kan je de eerste weken last hebben van het gebied rondom je polsen, dit gaat vanzelf over.

Volleybal
Een Standaard Volleybal zoals die wordt gebruikt in het spel.

Volleybal wordt vaak gespeeld in de gymzaal, maar ook op het strand of buiten op een veld. Het is een populaire sport die wereldwijd wordt beoefend, met professionele competities en toernooien zoals de Olympische Spelen en de Wereldkampioenschappen.

vrouwen volleybal
Normaliter wordt dit spel binnen gespeeld in een gymzaal.

Puntentelling bij de normale variant

Er zijn enkele belangrijke regels waarmee rekening moet worden gehouden bij de puntentelling:

  1. Een team krijgt een punt toegekend elke keer als de tegenstander de bal niet kan terugspelen of de bal buiten het speelveld raakt.
  2. Als een team geen punt scoort bij hun eigen serve, dan krijgt de tegenstander een punt.
  3. Een set eindigt als een team 25 punten heeft behaald, met een voorsprong van minstens twee punten.
  4. Meestal worden er verschillende sets gespeeld, en wint het team dat eerst 3 of 5 sets wint.

Houd er rekening mee dat dit zijn de standaard regels van de puntentelling, soms kan deze afwijken per competitie of toernooi.

Vragen of opmerkingen? Bezoek onze Contactpagina.

Wat kost gokken jou? Stop Op Tijd 18+

Problemen met (online)-Gokken? Bezoek dan Loket Kansspel voor Gratis Hulp.