Skip to main content

Met iDEAL Wedden op Voetbal Wedstrijden

Wedden op voetbal is een populaire manier om inzetten te plaatsen voor of tijdens de wedstrijd. Er zijn verschillende manieren om op voetbal te wedden. De meest voorkomende weddenschappen zijn de 1X2 weddenschappen, gecombineerde weddenschappen en de inzetten met een Handicap. Het plaatsen van inzetten op voetbalwedstrijden is verreweg het meest populair bij de online bookmakers met iDEAL.

Wil je direct een inzet plaatsen? Wij hebben enkel Nederlandse aanbieders met de iDEAL betaalmethode op onze website:

Geen legale bookmakers beschikbaar via deze site door aangepaste reclameregels per 1 juli 2023.

Populaire Voetbal weddenschappen in Nederland

Klassiek 1X2 – Inzetten op de Winnaar of Gelijkspel

1X2 weddenschappen zijn waarschijnlijk de meest voorkomende manier om op voetbal te wedden. Bij deze weddenschap kiest de wedder de winnaar van de wedstrijd. Als je op het winnende voetbalteam hebt ingezet, dan zal je uitbetaald worden als je het goede team hebt geraden. Makkelijker kan het bijna niet.

Je kan voor een winnend team kiezen of je kan inzetten op Gelijkspel.

Gecombineerde Voetbalweddenschappen

Gecombineerde weddenschappen zijn een andere populaire manier om op voetbal te wedden. Bij deze weddenschappen kiest de wedder meerdere wedstrijden en plaatst een weddenschap op alle wedstrijden tegelijk. Als alle weddenschappen goed zijn, zal de weddenschap uitbetaald worden. Je neemt hierbij een groter risico.

Wedden met een Handicap

Bij deze weddenschappen krijgt de underdog een voordeel ten opzichte van de favoriet. Als de underdog wint, zal de weddenschap uitbetaald worden.

Wedden op voetbal kan een leuke manier zijn om extra spanning te krijgen bij een voetbal wedstrijd. Er zijn veel verschillende manieren om op voetbal te wedden, dus er is voor iedereen iets te vinden. Doe je research en kies de weddenschap die het beste bij je past.

Nederlands Voetbal vanzelfsprekend populair

Spelers die een Bookmaker opzoeken om een eerste iDEAL storting te maken komen al snel bij de Nederlandse competitie of bij de KNVB Beker terecht. De bekendste competitie in Nederland is de Eredivisie, alle legale bookmakers bieden weddenschappen op deze wedstrijden aan.

De Voetbalcompetities in Nederland

Niet alle bookmakers bieden de wedstrijden van de Tweede Divisie aan, maar bij de meeste aanbieders heb je deze mogelijkheid wel.

Eredivisie (hoogste competitie in NL)

De Eredivisie is de hoogste voetbalcompetitie in Nederland. Het seizoen begint in augustus en eindigt in mei. Er wordt door 18 teams in de Eredivisie gespeeld waarbij elk team 34 wedstrijden speelt. De winnaar van deze competitie wordt Kampioen van Nederland.

Op basis van de uitslag plaatsen de beste twee teams zich voor de UEFA Champions League. De nummers drie en vier plaatsen zich voor de UEFA Europa League.

De laagste teams worden gedegradeerd naar de Eerste Divisie. De Eredivisie is een van de beste voetbalcompetities in Europa, al is de kwaliteit bij lange na niet zo hoog als in Duitsland en Groot-Brittannië.

Eerste Divisie (Tweede Voetbalklasse)

De Eerste Divisie is de tweede voetbalklasse in Nederland. Het is een betaald voetbalcompetitie, die onderdeel is van de Nederlandse voetbalpiramide. De competitie wordt gespeeld door twintig clubs.

De winnaar van de Eerste Divisie promoveert rechtstreeks naar de Eredivisie, terwijl de nummers twee en drie meedoen aan de play-offs voor een promotie naar de Eredivisie. De laatste twee teams degraderen naar de Tweede Divisie.

De Eerste Divisie wordt gespeeld in een reguliere competitie met twee periodes, elke club speelt twintig wedstrijden in elke periode. De winnaar van elke periode krijgt punten toegekend en de club met de meeste punten aan het einde van de competitie wordt de kampioen.

wedden eerste divisie
Wedden op de eerste divisie kan normaliter op alle wedstrijden die worden gespeeld.

Tweede Divisie (Derde Niveau)

De Tweede Divisie is een Nederlandse voetbalcompetitie, die ook onderdeel uitmaakt van het betaald voetbal in Nederland. De Tweede Divisie wordt jaarlijks georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) in Nederland.

De Tweede Divisie is een competitie waarin veel jonge spelers hun debuut maken. De clubs moeten voetballers in eigen huis ontwikkelen, omdat het budget voor spelerskosten vaak zeer beperkt is.

KNVB Beker – Wedden op een Nederlands voetbal toernooi

De KNVB Beker is een Nederlands voetbaltoernooi die jaarlijks wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). De eerste editie van de Beker werd in 1898 gehouden en is daarmee het oudste voetbaltoernooi van Nederland. Elk jaar wordt dit toernooi gedurende de zomermaanden gehouden.

Het toernooi wordt gespeeld door teams uit de Eredivisie en andere teams uit het betaalde voetbal in Nederland. Daarnaast kunnen er ook teams uit de lagere regionale competities meedoen met de KNVB Beker.

Dit is een manier voor teams om door te stromen naar de Europese competities in het geval dit niet lukt via de reguliere competities. De winnaar van de KNVB Beker krijgt een ticket voor de volgende editie van de UEFA Europa League. De verliezer van de finale krijgt ook een ticket voor de UEFA Europa League, maar dan in de voorronde.

Wedden op Grote Europese Toernooien

Alle bookmakers in Nederland bieden weddenschappen aan op de wedstrijden van de Europese toernooien. Dit zijn de Champions League en de Europe League.

europese toernooien voetbal

Champions League

Iedereen heeft wel van de Europese Champions League gehoord. De UEFA Champions League is een jaarlijkse voetbalcompetitie die wordt georganiseerd door de Union of European Football Associations (UEFA) en betreft de beste Europese voetbalclubs. De competitie begon in 1955 als de Europese Champions Cup, maar werd in 1992 hernoemd naar de Champions League.

Deze competitie bestaat uit vier afzonderlijke fases: de kwalificatierondes, de groepsfase, de achtste finale en de kwartfinales. Elke club speelt een veeltal wedstrijden tegen andere clubs om de competitie te winnen. De winnaar van deze competitie wint de UEFA Champions League.

De Champions League is een van de meest prestigieuze voetbalcompetities ter wereld. Het biedt clubs niet alleen de kans om hun vaardigheden te tonen, maar ook de kans om deel te nemen aan een unieke ervaring. Voor de spelers betekent het spelen in de Champions League een kans om hun carrière te verrijken met het winnen van een prestigieuze prijs en de kans om een ​​internationale reputatie te verwerven.

Europe League

De UEFA Europa League is een jaarlijks voetbaltoernooi voor Europese clubs dat wordt georganiseerd door de UEFA. Het toernooi is de opvolger van de UEFA Cup, de tweede belangrijkste Europese voetbalcompetitie na de UEFA Champions League.

Het toernooi bestaat uit drie knock-outfases, waarin teams uit verschillende landen tegen elkaar spelen. De winnaar van de UEFA Europa League krijgt directe toegang tot de UEFA Champions League.

Inzetten op Landen bij het EK en WK Voetbal

Waar je bij wedstrijden van de Eredivisie, het Europese voetbal en de KNVB Beker normaliter alleen de echte voetbalfans ziet inzetten op de wedstrijden, zetten ook spelers die niet echt voetballiefhebbers zijn massaal in bij het EK en WK voetbal. Ook bij deze eindtoernooien tussen laden kan je gemakkelijk met iDEAL geld storten bij bookmakers uit Nederland.

European cup

Europees kampioenschap voetbal (EK)

Het Europees Kampioenschap Voetbal (EK) is een grootschalig toernooi waarbij de landen van Europa het tegen elkaar opnemen. Het toernooi wordt om de vier jaar gehouden, waarbij deelnemende landen zich kwalificeren door hun prestaties in kwalificatietoernooien. Het toernooi vindt plaats over een periode van een maand, waarbij teams in verschillende groepen worden ingedeeld.

De winnaar van het EK wint de Europese kampioensbeker. Doorgaans vinden de wedstrijden plaats in 1 of 2 landen. Deelnemende landen sturen hun beste spelers om op het EK te spelen.

De finale wordt beschouwd als een van de grootste sportevenementen ter wereld, met miljoenen mensen die naar de wedstrijd kijken.

EK voetbal nederland engeland

Wereldkampioenschap voetbal (WK)

Het Wereldkampioenschap Voetbal (ook wel de FIFA World Cup of het WK genoemd) is een prestigieuze competitie die elke vier jaar wordt gehouden om te bepalen wie de beste voetbalnatie ter wereld is. Het toernooi wordt georganiseerd door de Fédération Internationale de Football Association (FIFA) en wordt gehouden in 1 of meerdere landen.

Het Wereldkampioenschap Voetbal is een van de meest populaire sportevenementen ter wereld. Het toernooi is een van de grootste bronnen van inkomsten voor de FIFA, en de verkoop van tickets, merchandise, sponsorships en televisierechten hebben bijgedragen aan de groei van het toernooi.

Het toernooi bestaat uit twee fasen: de groepsfase en de knock-outfase. In de groepsfase spelen de deelnemende landen tegen elkaar in aangewezen groepen. Uiteindelijk zullen alleen de twee beste teams uit elke groep doorstromen naar de knock-outfase.

penalty's voetbal
Bij Penalty’s zouden we niet zomaar voor een Winst op Nederland inzetten. Het mannelijke team is nu 2X ongelukkig geweest tijdens de WK-Wedstrijden tegen Argentinië (2014 en 2022).

Vragen of opmerkingen? Bezoek onze Contactpagina.

Wat kost gokken jou? Stop Op Tijd 18+

Problemen met (online)-Gokken? Bezoek dan Loket Kansspel voor Gratis Hulp.