Skip to main content

Met iDEAL Wedden op Vechtsport

Het is best verrassend dat Vechtsporten niet groter zijn in Nederland, zo hebben we toch een aantal bekende namen in deze tak van sport.

Zo zijn we groot in het Kickboksen met Alistair Overeem, Semmy Schilt, Badr Hari en Rico Verhoeven. Bij de meeste Nederlanders zal alleen bij de laatste twee namen een lampje gaan branden.

Vechtsport

Wil je direct gokken op een gevecht? Alle Nederlandse bookmakers hebben iDEAL, maar helaas bieden ze geen weddenschappen aan op alle evenementen.

Geen legale bookmakers beschikbaar via deze site door aangepaste reclameregels per 1 juli 2023.

UFC Weddenschappen (MMA-Gevechten)

Net als je bij voetbal de Champions League hebt zijn er bij vechtsporten ook bepaalde evenementen waarbij veel spelers wedden op gevechten. De meest bekende is toch wel de UFC, wat staat voor Ultimate Fighting Chapionship.

Bij de UFC komen verschillende vormen van Martial-art naar voren, dit wordt ook wel MMA genoemd (Mixed Martial Arts). Zowel vrouwen als mannen nemen het bij UFC-gevechten tegen elkaar op, ingedeeld op verschillende gewichtsklasse. Omdat de UFC in een 8-hoekige kooi wordt georganiseerd wordt het ook wel kooivechten genoemd.

Op de Fight Nights, de avonden waarop wordt gevochten, doen tientallen deelnemers mee. Je kan eenvoudig wedden op deze evenementen in Nederland.

Een UFC-gevecht kan er best heftig aan toegaan.

In Nederland heeft voormalig zwaargewicht kampioen Bas Rutten een UFC gevecht gewonnen in de categorie “Pioniers”, dit was in 2015.

Verschillende Vechtsporten waarop je kan Wedden

Wist je dat er wereldwijd meer dan 100 verschillende vechtsporten zijn? De meeste van deze vormen komen uit Azië, maar er zijn ook een aantal vormen die in Nederland zijn ontstaan. Nederlandse bookmakers laten alleen weddenschappen toe op populaire gevechten in de (kick-)bokswereld, het K1, Karate, en Judo. Dit zijn ook direct de meest bekende vormen van vechtsport. Bij MMA worden verschillende soorten vechtsporten gecombineerd.

Boksen en Kickboksen

Boksen is een populaire vechtsport waarbij twee mensen tegenover elkaar staan. Met verschillende technieken moet je proberen om je tegenstander uit te schakelen. Lukt het geen van de vechters om de andere bokser uit te verslaan? Dan wordt de winnaar bepaalt op basis van het aantal punten.

Boksen vereist niet alleen technische vaardigheden, maar vergt ook een grote mentale weerbaarheid. Je moet kunnen vasthouden aan je tactieken, je tegenstander lezen en je eigen bewegingen beheersen.

Bij boksen worden alleen de armen gebruikt om elkaar te slaan, daar zit ook direct het grote verschil met kickboksen, bij deze vechtsport mag je ook trappen om punten te verzamelen.

Bokser bij boksring

Uitleg van Kickboksen

Kickboksen is gebaseerd op een combinatie van verschillende vechtsporten, waaronder Muay Thai, Karate en Taekwondo. Het doel van van deze sport is om net als bij Boksen om punten te verzamelen door verschillende technieken te gebruiken, zoals trappen en stoten.

Om te beginnen, moeten zowel de stoten als de trappen met kracht worden uitgevoerd. Bij het kickboksen worden er meestal twee sets van drie rondes gespeeld. Elke set duurt twee minuten, met een korte pauze tussen de sets.

Om te scoren, moet de speler de technieken op zijn tegenstander toepassen en zijn tegenstander raken met zijn vuisten, voeten of knieën. Elke klap wordt beoordeeld op techniek, snelheid en kracht. Om punten te scoren, moet de slag krachtig worden uitgevoerd.

Indien de speler een slag raakt en de tegenstander neervalt, is de speler de ronde gewonnen. Als er geen duidelijke winnaar is, worden de punten toegekend door de jury. De jury beoordeelt elke slag en bepaalt wie de punten krijgt. De speler met de meeste punten na de laatste ronde wint het spel.

boksen

K1 gevechten

K1-vechten is een van de bekendste Japanse vechtsporten. Het combineert stoten, trappen, knijpen, schoppen en andere technieken om de tegenstander te bevechten.

Het is een full-contact sport, waarbij zowel verdedigende als aanvallende technieken worden gebruikt. K1-vechters vechten vaak op een vlakke, open ruimte, zoals een ring, om een eerlijk gevecht te garanderen. Het doel is om de tegenstander knock-out te slaan of de wedstrijd te winnen door punten te scoren, wat dat betreft zijn er grote gelijkenissen met Boksen.

Als deelnemer moet je hard trainen om de technieken te perfectioneren en om fysiek en mentaal op topniveau te blijven. K1-vechten is een van de meest veeleisende vechtsporten en vereist zeer goed getrainde atleten om succes te hebben.

Judo

Judo is is net als K1 een Japanse vechtsport die in 1882 is ontwikkeld door Kano Jigoro. Het richt zich op techniek, tactiek en het overwinnen van een tegenstander door middel van controle en werpingen.

Door fysieke aanrakingen, alsook controle leert judo de sporter zichzelf te beheersen en te verdedigen. Ook stelt het judoka’s in staat zich te verbeteren door hun fysieke en mentale capaciteiten te vergroten.

Judoka’s leren ook om te gaan met stress en omgaan met winnen en verliezen. Judo is een vechtsport voor zowel mannen als vrouwen. Het is een van de meest populaire vechtsporten ter wereld.

judo

Karate

De sport Karate is een zelfverdedigingskunst die afkomstig is uit Japan. Karate betekent letterlijk “lege hand”, wat erop duidt dat geen wapens worden gebruikt. Karate is een combinatie van verschillende bewegingen, waaronder kleine stoten, trappen, luchtstoten en blokken.

Deze sport is voor veel mensen een manier om te ontspannen, om hun fysieke en mentale gezondheid te verbeteren, om hun zelfvertrouwen te vergroten en om een gevoel van discipline te creëren. Veel mensen beginnen met karate als een vorm van verdediging, maar anderen blijven het langer beoefenen om hun gezondheid te verbeteren.

Karate kan worden beoefend als een sport, maar het is ook een traditioneel onderdeel van de Japanse cultuur. Er zijn verschillende stijlen, waaronder Goju-Ryu, Shotokan en Wado-Ryu. Er zijn ook verschillende gradaties, zoals de geel-witte band, de oranje band en de zwarte band.

Vragen of opmerkingen? Bezoek onze Contactpagina.

Wat kost gokken jou? Stop Op Tijd 18+

Problemen met (online)-Gokken? Bezoek dan Loket Kansspel voor Gratis Hulp.