Skip to main content

Met iDEAL Wedden op Tennis

Onder Nederlandse wedders wordt er veel ingezet op tenniswedstrijden. Je kan dan ook vrijwel alle tennis events terugvinden bij de Bookmakers met een vergunning. En dan hebben we het niet alleen over de grote tennistoernooien zoals Wimbledon of het US open, je kan weddenschappen plaatsen op bijna alle tennisevenementen.

tennis

Wil je direct naar een Nederlandse bookmaker om met iDEAL te wedden? Dan raden we de volgende aanbieders aan:

Geen legale bookmakers beschikbaar via deze site door aangepaste reclameregels per 1 juli 2023.

Om Matchfixing tegen te gaan kan je alleen op bepaalde uitkomsten inzetten. Zo is het niet toegestaan om te wedden op de eerste dubbele fout, etc.

Wedden op de 4 Grand Slams bij Tennis

Grand slams zijn de grootste toernooien in het tennisspel. Ze bestaan uit de vier belangrijkste toernooien: de Australian Open, French Open, Wimbledon en de US Open. Elk toernooi vindt jaarlijks plaats op verschillende locaties over de hele wereld.

Grote tennisspelers hebben meestal als doel om alle vier de toernooien een keer te winnen!

De grand slams worden op verschillende ondergronden gespeeld waaronder hardcourt, gras en gravel (soort klei). In de loop der jaren is de populariteit van grand slams enorm toegenomen, waardoor het de meest prestigieuze sportevenementen ter wereld zijn geworden.

French open met Roland Garros (Parijs)

Roland Garros is een internationaal tennisevenement dat jaarlijks in Parijs (Frankrijk) wordt gehouden. Het evenement, dat in 1925 werd opgericht, is een van de vier grand slams op het ATP-toernooi en wordt gezien als een van de belangrijkste toernooien voor de tennissport in de wereld.

De naam Roland Garros is vernoemd naar de Franse piloot en avonturier die in de Eerste Wereldoorlog stierf. Het evenement vindt elk jaar plaats in mei en juni en omvat zowel enkel- als dubbelspel. Roland Garros heeft ook een Junior Championships-toernooi voor jonge tennissers.

Roland Garros
Roland Garros wordt gespeeld op een Gravel ondergrond.

Australian Open (Melbourne)

The Australian Open is een ander groot grandslam-tennistoernooi die jaarlijks worden gespeeld. Het toernooi wordt gehouden in Melbourne Park in Melbourne, Victoria, en duurt twee weken in januari of februari.

Het toernooi trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit de hele wereld. Er worden singles, dubbels en gemengd dubbels gespeeld, waarbij de winnaars van alle categorieën worden geëerd met een felbegeerde “Musketeer Trofee”.

US Open

Het evenement vindt jaarlijks plaats in de maand augustus of september. Het toernooi wordt georganiseerd door de United States Tennis Association (USTA) en staat open voor atleten uit de hele wereld.

Er wordt gespeeld op hardcourt (harde ondergrond) en er zijn enkelspel en dubbelspel wedstrijden voor zowel mannen als vrouwen. De winnaars van de US Open worden geëerd met de US Open trofee.

Tenniswedstrijd US Open

Wilmbledon op Gras (Londen)

Het is een Grand Slam-toernooi, dat jaarlijks wordt gehouden in Londen, Verenigd Koninkrijk en het derde Grand Slam-toernooi van het jaar. Het toernooi is vernoemd naar de plaats waar het wordt gespeeld: de All England Lawn Tennis and Croquet Club.

Het toernooi duurt twee weken; de eerste week staat in het teken van de voorrondes en de tweede week wordt gebruikt voor de hoofdtoernooi-wedstrijden. Het toernooi is één van de meest gevolgde wedstrijden ter wereld met miljoenen kijkers wereldwijd.

Wilbledon
Het Toernooi van Wimbledon wordt op echt gras gespeeld.

Weddenschappen plaatsen op ATP-Toernooien

ATP-toernooien zijn een reeks van wereldwijde professionele tennistoernooien die jaarlijks worden georganiseerd door de Association of Tennis Professionals.

Deze toernooien verstrekken prijzengeld en ATP-rankingpunten aan deelnemers. De toernooien variëren van de kleinere ATP Tour-250 en ATP Challenger Tour-toernooien tot de grote ATP Finals-toernooien (de bovenstaande Grand Slams). Het Libéma Open (vroeger Ordina open) wordt jaarlijks in Rosmalen gehouden en is onderdeel van de 250 serie. Het ABN-Amro open in Rotterdam (Ahoy) maakt deel uit van de Tour-500.

De speler die de beste resultaten hebben behaald bij de ATP-toernooien in een kalenderjaar, wordt uiteindelijk verkozen tot de ATP-nummer 1-speler van dat jaar.

ATP Tennisballen
Zoals je verwacht zijn er speciale ATP-Tennisballen.

De Basisregels van het Tennisspel

Voor je een weddenschap plaatst op een tenniswedstrijd is het belangrijk om de basisregels va het spel te kennen.

Tennis is een sport waarbij twee spelers of twee teams met een racket en een bal tegen elkaar spelen op een tennisbaan. De tennisbaan bestaat uit een net en een aantal lijnen op het speelveld. De spelers slaan de bal over het net naar de andere speler of naar het andere team.

De speler of het team dat de meeste punten wint, wint het spel.

tennis net
Het Net op de Tennisbaan

Puntentelling

In tennis tel je op een andere manier dan bij andere sporten. Spelers kunnen een score halen die bestaat uit 15, 30 en 40. Als beide spelers 40 hebben, wordt er gesproken van een ‘deuce’. De volgende speler die een punt scoort, krijgt een ‘advantage’, maar als de tegenstander ook een punt scoort, is de score weer ‘deuce’.

De speler die als tweede een punt scoort na deuce, wint de wedstrijd. Een set bestaat uit meerdere games, waarbij de speler die als eerst zes games wint met een verschil van twee punten, de set wint.

Het winnen van een partij vereist meestal het winnen van twee of drie sets.

De meest populaire manier van wedden op deze wedstrijden is op de winnaar van de wedstrijd of van het hele toernooi.

racket en tennisballen

Vragen of opmerkingen? Bezoek onze Contactpagina.

Wat kost gokken jou? Stop Op Tijd 18+

Problemen met (online)-Gokken? Bezoek dan Loket Kansspel voor Gratis Hulp.