Met iDEAL Wedden op Tafeltennis
Bijna iedereen heeft het wel een keer gespeeld op de camping, in het park of in de schoolkantine: Tafeltennis! Deze sport is enorm populair bij bookmakers omdat er veel wedstrijden per dag zijn die bijna allemaal via een gratis live stream te volgen zijn. Je kan dus op bijna elk moment een inzet plaatsen op een random wedstrijd.
Deze razendsnelle indoor sport wordt bij vrijwel alle Nederlandse Bookmakers aangeboden. Wil je direct wedden op Tafeltennis? Dan raden we de volgende twee aanbieders met iDEAL en een kansspelvergunning aan:
Geen legale bookmakers beschikbaar via deze site door aangepaste reclameregels per 1 juli 2023.
Betalingen verlopen bij deze online bookmakers via het iDEAL systeem, het geld wordt dus direct van je bankrekening afgeschreven. Uitbetalingen worden direct overgeschreven naar je eigen bank. (18+)
Tafeltennis is een populaire sport in veel landen over de hele wereld, met name in Azië en Europa. In Nederland wordt deze sport ook wel aangeduid als Ping Pong. Net als bij Tennis zijn er Singles en Doubles, dit betekent dat er met 2 of 4 spelers gespeeld wordt.
Landen waar tafeltennis erg populair is, omvat China, Japan, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Zweden, Singapore, Nederland, Polen, Frankrijk, Rusland en niet te vergeten: Tsjechië.
Bij online bookmakers worden voornamelijk de wedstrijden uit Tsjechië en China aangeboden die je ook live kan bekijken. De grote tafeltennisevenementen worden ook niet overgeslagen.
Bij het wedden op deze sport ga je meestal voor de standaard 1X2 inzet, je zet dus in op de winnaar van de wedstrijd.
Weinig Nederlandse Wedstrijden beschikbaar voor Weddenschappen
Bookmakers in Nederland volgen maar een aantal evenementen waarbij Nederlanders spelen. Dit is beperkt tot het Nederlands Kampioenschap (NK), Wereldkampioenschap (WK) en het Europees Kampioenschap (EK). Bij de Masters in Wageningen kan je bij een beperkt aantal bookmakers en inzetten plaatsen.
De landelijke competitie waaronder de Tafeltennis Eredivisie worden in Nederland niet aangeboden bij bookmakers. Natuurlijk zijn er wel weddenschappen beschikbaar wanneer Nederland uitkomt voor Team NL bij de Olympische spelen.
De NTTB is de Nederlandse Tafeltennis Bond, deze organisatie zorgt dat de Nederlandse sport zich verder kan ontwikkelen.
De Spelregels van Tafeltennis zijn eenvoudig
In tegenstelling tot het Biljartspel Snooker werkt de sport tafeltennis veel eenvoudiger. Om te beginnen heb je een tafeltennistafel, een net, twee (of vier) rackets die ook wel batjes genoemd worden en een tafeltennisbal nodig. Mocht je het wat professioneler willen aanpakken dan moet je ook de juiste schoenen en sportieve kleding dragen.
Bij Ping Pong staan twee (of 4) spelers aan iedere kant van de tafel, elk met een Batje. De bal wordt geserveerd door één van de spelers, die de bal over het net moet slaan en daarbij eerst de eigen tafelhelft moet raken en daarna die van de tegenstander.
De speler die de bal ontvangt, moet deze in 1 keer over het net terugslaan, en het spel gaat verder met het uitwisselen van de bal tussen de spelers totdat één van de spelers een fout maakt. Voorbeelden van fouten is de bal niet raken of buiten de tafel te slaan.
De speler die een fout maakt verliest een punt, en het spel begint opnieuw met een nieuwe service.
De winnaar is degene die als eerste 11 punten heeft behaald (met een voorsprong van minimaal 2 punten). Er zijn ook andere regels die afhangen van het toernooi/wedstrijd.
Tafeltennis als Sport voor de Engelse Elite
Tafeltennis is ontstaan in de late 19e eeuw in Engeland. Men denkt dat het begon als een vorm van after-dinner entertainment voor de welgestelden, waarbij ze een soort van mini-tennis speelden met bureaubladen. Daarbij werden boeken en kaarsen gebruikt als netje en kurken of walnoten als balletjes.
De eerste “officiële” tafeltennis tafels werden gepatenteerd in 1901 door de Parker Brothers. Deze tafels waren nogal groot en hadden een groot net en grote, zware ballen. In de jaren die volgden, werd de tafel kleiner en lichter gemaakt en werden kleinere, lichtgewicht ballen gebruikt.
In de jaren 1920 en 1930 begon tafeltennis zich snel te verspreiden over de wereld, met name in Europa en Azië. De regels van het spel werden geformaliseerd en verschillende organisaties, waaronder de International Table Tennis Federation (ITTF), werden opgericht om het spel te reguleren en te verbeteren.
Tegenwoordig is tafeltennis, ook wel Ping Pong, een van de populairste balsporten ter wereld met miljoenen spelers die dit spel dagelijks beoefenen.