Skip to main content

Met iDEAL Wedden op Snooker

Van alle biljartspellen worden er de meeste weddenschappen afgesloten op Snooker. Nederlandse bookmakers bieden allemaal verschillende wedstrijden aan waarop je inzetten kan plaatsen. Snooker wordt gespeeld met Rode ballen, verwar dit niet met het Pool-spel die je in de kroeg kan spelen.

Wil je direct wedden op Snooker en met iDEAL geld storten? Dan raden we de onderstaande twee aanbieders aan:

Geen legale bookmakers beschikbaar via deze site door aangepaste reclameregels per 1 juli 2023.

De meeste grote snooker-evenementen worden door deze bookmakers aangeboden (18+).

professionele pooltafel
Zoals je aan de kleur van de ballen kan zien gaat het om een Pooltafel.

Snooker-evenementen voor online weddenschappen

Lokale wedstrijden worden door Nederlandse bookmakers weinig aangeboden. Er zijn wel veel andere competities en toernooien waarop je kan wedden met iDEAL.

Het grootste evenement is de APA World Pool Championship die jaarlijks wordt georganiseerd in Las Vegas. Daarnaast zijn er ook andere grote toernooien die je merendeels kan volgen via een gratis live streams:

 • JOY Heyball Masters
 • Qatar Open
 • WCBS Championship (Wereldkampioenschap)
 • TBC (Internationaal)
 • The Masters

Hier komen normaliter de beste snookerspelers op af omdat ze meetellen voor de wereldwijde ranking. Daarnaast zijn er behoorlijk wat extra evenementen gedurende het jaar.

snooker betcity
Snooker wedstrijden aangeboden via het Kambi platform van Betcity.

Spelregels van Snooker

Snooker is geen makkelijk spel. Je moet er dus even voor gaan zitten om alle spelregels goed te begrijpen. Het gaat erom dat je als speler zoveel mogelijk punten verzameld tijdens het spelen, en dus ook zo min mogelijk strafpunten oploopt.

Snooker is een biljartspel dat wordt gespeeld met een wit bal (de “cue bal“), 15 rode ballen en 6 ballen van andere kleuren (geel, groen, bruin, blauw, roze en zwart).

Het doel van het spel is om de ballen in de juiste volgorde te potten, beginnend met de rode ballen en eindigend met de zwarte bal, terwijl je zo weinig mogelijk strafpunten krijgt.

Hier zijn de basisregels van het Snooker spel:

 1. De speler begint met het potten van een rode bal. Elke keer dat een rode bal wordt gepot, moet de speler een andere rode bal poten totdat alle rode ballen zijn gepot. Potten betekend dat je de bal in de Pocket schiet.
 2. Nadat alle rode ballen zijn gepot, gaat de speler verder met de kleurballen, beginnend met de gele bal. Elke keer dat een kleurbal wordt gepot, moet de speler een andere kleurbal poten in volgorde van waarde: geel, groen, bruin, blauw, roze en zwart.
 3. Tijdens zijn beurt moet de speler proberen om een ​​bal in een van de zes pockets te schieten, gebruik makend van de witte cue bal. Als de speler een bal pot, krijgt hij een punt waardebonus voor de gepotte bal. Als de speler geen bal pot, is de beurt afgelopen en krijgt de andere speler de kans om te spelen.
 4. Als een speler een fout maakt, zoals een bal tegen de stok slaat of een bal pot waar hij niet mag poten, krijgt hij strafpunten. Dit kan variëren van 4 punten voor het poten van een verkeerde bal tot 7 punten voor het slaan van de cue bal tegen de stok. De strafpunten worden toegekend aan de tegenstander.
 5. De winnaar van een frame (een afzonderlijke periode in een wedstrijd) is degene die de meeste punten heeft verzameld aan het einde van het frame. Er zijn meestal een aantal frames in een wedstrijd, en de speler die de meeste frames wint, wint de wedstrijd.
 6. In het geval van een “Snooker” scenario waarin de cue bal zich in een beperkte ruimte bevindt om een andere bal te raken en een strafpunten is dit ook een scenario waar een strafpunten gegeven wordt.

Een frame kan je hierbij vergelijken met een Game in Tennis. Het potten / poten is het schieten van de bal in de pockets.

Snooker wordt altijd gespeeld met Rode Ballen.

Overige Biljartspellen Kort uitgelegd

Wereldwijd zijn er tientallen spellen bedacht rondom het biljartspel. Deze worden allemaal aangeboden met de volgende basiselementen:

 • Een Speeltafel met daarop een stoffen doek (Laken), bij veel versies zijn er ook Pockets aanwezig, dit zijn de gaten in de hoeken en in het midden van de lange zijde van de tafel;
 • Een Keu, dit is een lange houten stok waarmee je de ballen kaatst. Er bestaan verschillen tussen de keu’s die gebruikt worden bij de verschillende vormen van Biljart;
 • Meerdere biljartballen;
 • Bij de meeste vormen wordt een Triangle gebruikt om de ballen in te plaatsen, deze zijn anders per spelvorm;
 • Hulpstukken zijn bij vrijwel alle versies toegestaan, denk aan een Hulpkeu waar je de normale Keu op kan leggen.

Waar in Nederland Pool en Snooker de meest bekende varianten zijn kan je in andere werelddelen andere versies terugvinden. Hieronder een korte beschrijving van de meest gespeelde Biljartspellen.

Met een blokje krijt (Chalk), wordt het uiteinde van de Keu behandeld tijdens het spelen (de lange stok). Dit uiteinde wordt ook wel de Pomerans genoemd, deze is met speciale houtlijm op de Keu geplakt.

Pool

Dit is een vorm van biljart die vaak wordt gespeeld in bars en recreatiecentra. Het doel van het spel is om alle ballen in de pockets te “tikken”, met uitzondering van de zwarte 8-ball die als laatste in de pocket moet belanden om het spel te winnen.

Verschillen tussen het Snooker en Pool spel

Snooker wordt vaak verward met Pool. Dit komt omdat het allebei biljartspellen zijn, de opzet van het spel ziet er dus vrijwel hetzelfde uit. Toch zijn en een aantal belangrijke verschillen tussen deze twee sporten.

 • Snooker-tafels zijn groter dan Pool-tafels;
 • De Ballen bij Snooker zijn groter;
 • Er zijn meer ballen aanwezig bij het Snooker spel;
 • De spelregels zijn totaal anders.

Wij kennen geen Nederlandse bookmaker waar je kan wedden op Pool.

Wanneer je een kroeg of bar bezoekt dan speel je met vrienden meestal het pool-spel. De regels van dit spel zijn eenvoudiger te begrijpen.

pool in bar
Vaak kan je van 50 eurocent tot maximaal 2 euro 1 pool-spel starten.

Carambole

Dit is een vorm van biljart waarbij de spelers proberen de witte bal (de “carambolebal”) te laten aanraken op een van de andere ballen (de “caramboleballen”) op de tafel.

Bij Carambole worden speciale ballen gebruikt waarop stippen staan afgebeeld.

Russisch biljart

Dit is een vorm van biljart die wordt gespeeld met 3 ballen (2 witte ballen en 1 rode bal) en is populair in Rusland en Oost-Europa. Het doel van het spel is om de witte ballen in de pockets te slaan en de rode bal te laten aanraken op een van de witte ballen.

Three-cushion biljart

In deze vorm van biljart moet de speler de bal zo laten botsen op 3 kussens voordat deze in een van de pockets valt, dit is een van de moeilijkste varianten van biljart.

Goldbiljart

Deze vorm van het Biljartspel is redelijk populair in Belgisch-Vlaanderen. Bij deze variant moet je de ballen rechtstreeks in de pockets spelen.

Vragen of opmerkingen? Bezoek onze Contactpagina.

Wat kost gokken jou? Stop Op Tijd 18+

Problemen met (online)-Gokken? Bezoek dan Loket Kansspel voor Gratis Hulp.