Skip to main content

Met iDEAL Wedden op Golf

Bij Golfwedstrijden wordt er meestal op de winnaar van het toernooi of individuele wedstrijd ingezet. Daarbij krijgt iedere speler een bepaalde quotering mee. Wil je inzetten op belangrijke wedstrijden en Golftoernooien? Dan kan je bij de volgende Nederlandse bookmakers terecht:

Geen legale bookmakers beschikbaar via deze site door aangepaste reclameregels per 1 juli 2023.

Niet alle golfwedstrijden worden meegenomen bij deze bookmakers. Vrijwel alle wedstrijden uit de PGA-TOUR zijn wel beschikbaar.

golf
Weet jij welke golfclub deze speler gebruikt?

Wedden op The Majors bij Golf

De grootste golfevenementen worden allemaal voorzien van quoteringen bij Nederlandse bookmakers. Helaas is er meestal geen streaming beschikbaar. Gelukkig worden de meeste wedstrijden wel uitgezonden op de Nederlandse televisiekanalen.

De grootste evenementen worden “The Majors” genoemd. Hier komen de beste spelers in de golfwereld op af. Het gaat daarbij om de volgende evenementen:

 • The Open Championship: Dit is het oudste van de vier grote golfkampioenschappen, gehouden in juli door de Royal and Ancient Golf Club of St Andrews. Het wordt gehouden op verschillende golfbanen in het Verenigd Koninkrijk, waaronder St. Andrews in Schotland.
 • Masters-Toernooi: Het wordt gehouden in april in Augusta, Georgia, USA, en wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze golfevenementen ter wereld.
 • PGA Championship: Dit evenement wordt gehouden in augustus door de Professional Golfers Association of America (PGA). Het wordt gehouden op verschillende golfbanen over de Verenigde Staten.
 • U.S. Open: De U.S. Open wordt georganiseerd in juni door de United States Golf Association (USGA). Het wordt gehouden op verschillende golfbanen over de Verenigde Staten.

Daarnaast zijn er ook wedstrijden ontwikkeld waar Europa het tegen de Verenigde Staten opneemt. Dit zijn een drietal Cups waarbij individuele spelers in teamverband werken:

 • Ryder Cup: Dit is een biennale wedstrijd tussen een Europees team en een team uit de Verenigde Staten. Het wordt gehouden op afwisselende locaties tussen Europa en de Verenigde Staten.
 • Hero Cup
 • Solheim Cup

Daarnaast is er ook de Presidents Cup, hier neemt de Verenigde Staten het op tegen alle buitenlandse teams behalve de Europese teams.

golf oefenen
Wil je zelf een keer oefenen? Er zijn flink wat banen te vinden in Nederland.

Weddenschappen bij PGA-Tour Golfwedstrijden

Rondom 1 dag uit de “open” van de PGA-TOUR kan je inzetten op tientallen wedstrijden. Dit komt omdat elke 10 minuten een nieuw duo golfspelers van start gaat. Het golfspel wordt 1 op 1 gespeeld, je kan dus op elke individuele wedstrijd inzetten.

Quoteringen Hawaii Open
Zoals je kan zien is het gebruikelijk om op individuele wedstrijden in te zetten (voorbeeld Sony Open in Hawaii / ODDs van Unibet).

De PGA Tour is de hoogste professionele golfcompetitie in de Verenigde Staten. Het is een organisatie die een aantal van de grootste en meest prestigieuze golfwedstrijden ter wereld organiseert, waaronder de Masters, US Open, en de PGA Championship. De PGA Tour begon in 1968 en heeft sindsdien een grote groei doorgemaakt, met nu veel van de beste golfers ter wereld die deelnemen aan de tour.

De PGA Tour-seizoen bestaat uit een aantal toernooien die over het hele jaar plaatsvinden, meestal van januari tot en met november. De toernooien worden gehouden op golfbanen over de hele Verenigde Staten, evenals een aantal toernooien in andere landen, zoals Mexico, Canada, en de Bahama’s.

De deelnemers aan de PGA Tour zijn professionele golfers die zich hebben gekwalificeerd door middel van een reeks van kwalificatie-evenementen genaamd “Q-School” (Qualifying School). Zij strijden om prijzengeld en Fedex Cup punten. De Fedex Cup is een lange competitie die een heel seizoen in beslag neemt, waarbij de beste spelers van de PGA Tour gekozen worden aan het einde van het seizoen.

De PGA Tour is een van de meest populaire sportcompetities in de Verenigde Staten, en trekt miljoenen kijkers en fans uit de hele wereld. Het biedt een platform voor sommige van de meest getalenteerde en succesvolle golfers ter wereld om hun vaardigheden te tonen.

Hoe de Sport Golf werkt

Golf is een sport waarbij de speler een kleine bal met een golfclub probeert te slaan naar het eindpunt van de hole op de golfbaan. De golfbaan bestaat uit 18 holes, waarbij elke hole een start- en een eindpunt heeft.

De golfbal is normaliter wit van kleur.

Het doel van de sport is om de bal met zo min mogelijk slagen in het gat van elk van de 18 holes te krijgen. Er zijn verschillende soorten slagen, zoals de drive, de approach, de pitch en de putt, elk met hun specifieke technieken en clubs.

De speler die het minste aantal slagen nodig heeft om de 18 holes te voltooien, wint meestal de wedstrijd.

Golfbaan
Een golfbaan is meestal een groot terrein die voornamelijk bestaat uit gras. Ook andere obstakels kunnen voorkomen zoals zandvlaktes, water en bomen.

De verschillende Clubs die gebruikt worden

Er zijn verschillende soorten clubs die gebruikt worden bij golf, elk met hun specifieke functie en techniek. Hieronder beschrijf ik enkele van de meest gebruikte clubs:

 • De driver: Dit is de club met de grootste hoofdomtrek en is bedoeld om de bal zo ver mogelijk te slaan vanaf de tee (de startplaats van elk hole).
 • De fairway woods: Deze clubs worden gebruikt voor lange slagen vanaf de fairway (het deel van de baan tussen de tee en de green).
 • Hybride: Hybride clubs zijn ontworpen om de functionaliteit van ijzers en woods te combineren, ze zijn makkelijker te slaan als woods, en hebben een grotere precisie als ijzers.
 • De ijzers: Deze clubs zijn bedoeld voor precisie- en aanvals shots rondom de green. Dit is de club met de kleinste hoofdomtrek (het deel waarmee je slaat).
 • Wedges: Wedges zijn een speciaal soort ijzers die worden gebruikt voor korte slagen zoals pitches en chips. Ze zijn ontworpen om de bal hoog te laten opstijgen en snel laten neerdalen.
 • De putter: De putter is de club die wordt gebruikt om de bal in het gat te slaan. Dit is de enige club die in contact met de bal komt tijdens het putten.

Het aantal clubs in een set varieert, maar professionele golfers meestal maximaal 14 clubs gebruiken tijdens een wedstrijd. Spelers hebben de vrijheid om te kiezen welke clubs ze gebruiken tijdens een wedstrijd, afhankelijk van hun techniek en voorkeur.

Set met Golfclubs
De Nummers bovenop de Clubs geven aan om welk soort club het gaat.

Belangrijke golftermen om het spel te begrijpen

Er komen veel verschillende termen bij het golfspel voorbij, de meeste benamingen zijn in het Engels. Dit zijn de belangrijkste:

 • Hole: dit is het doel van elke golfslag, een gat op de golfbaan waar de bal in moet worden gespeeld.
 • Tee: dit is de plaats waar een speler de bal start op de eerste slag van een hole.
 • Fairway: dit is het gedeelte van de baan tussen de tee en het green (het gedeelte van de baan waar het gat zich bevindt), dat bedekt is met kort gras.
 • Rough: dit is het gebied buiten de fairway, waar het gras langer is en de bal moeilijker te spelen is.
 • Bunker: een gegraven gebied op de baan, gevuld met zand, dat als hindernis dient.
 • Green: dit is het gedeelte van de baan waar het gat zich bevindt, meestal bedekt met kort gras en vaak het meest ongelijke deel van de baan.
 • Stroke: dit is een enkele slag die een speler maakt.
 • Handicap: dit is een systeem dat gebruikt wordt om golfers met verschillende vaardigheidsniveaus tegen elkaar te laten spelen, op een eerlijke manier. Dit is vergelijkbaar met de Handicap bij Bookmakers.
Bridgestone golfbal
Een Bridgestone golfbal op een TEE. Op de achtergrond zie je de vlag.

Aantal slagen die nodig zijn voor een Hole

Om aan te geven hoe goed een speler presteert worden er verschillende termen gebruikt. Zo is PAR het aantal slagen dat een ervaren golfer verwacht te maken om een hole te voltooien.

Ga je als golfspeler boven of onder par? Dan zijn er andere benamingen:

 • Bogey: dit is één slag boven par voor een hole.
 • Birdie: dit is één slag onder par voor een hole.
 • Albatross (of double eagle): dit is drie slagen onder par voor een hole.
 • Eagle: dit is twee slagen onder par voor een hole.

Het aantal slagen om op PAR te zitten verschilt per Hole. Op basis van de verschillen tussen PAR en de resultaten van de speler wordt het aantal punten van een speler berekend. De zogenaamde Stroke Play.

putten golfbal
Aan het einde van de Hole moet de golfbal “Ge-PUT” worden. De vlag wordt verwijderd zodat het makkelijker is om de bal in het gat te slaan.

Score bijhouden van Golfwedstrijd (Stroke Play Systeem)

In golf wordt gebruik gemaakt van een systeem genaamd “Stroke Play” om de score bij te houden. Dit betekent dat elke slag die een speler maakt, wordt bijgehouden en opgeteld, totdat de speler de hole heeft voltooid. De speler met de laagste totale score wint.

Voorbeeld Puntentelling:

Elke hole heeft een bepaald aantal slagen (par) dat een ervaren golfer zou moeten maken om het gat te voltooien. Bijvoorbeeld, als een hole een par van 4 is, zou een ervaren golfer verwachten om het gat in 4 slagen te voltooien. Als een speler het gat in 5 slagen voltooit, heeft hij een bogey gemaakt (1 slag boven par). Als een speler het gat in 3 slagen voltooit, heeft hij een birdie gemaakt (1 slag onder par). Een eagle is 2 slagen onder par, albatross (of double eagle) is 3 slagen onder par.

Winnaar bepalen

De totale score van een golfer op een ronde (18 holes) is de som van de scores bij elke Hole, dit kan ook wel bekend staan als strokes of strokes over par.

Er zijn ook andere manieren om golfwedstrijden te spelen, zoals “Match Play”, waarbij spelers het tegen elkaar opnemen in individuele wedstrijden, in plaats van de totale score voor de hele ronde.

Verplaatsen over het terrein met Golfbuggies

Omdat het terrein meestal groot is wordt er gebruik gemaakt van speciale Golfbuggies. Deze worden gebruikt om spelers te helpen de golfbaan te verkennen. De meeste golfbanen zijn erg groot en hebben veel heuvelachtige gebieden, waardoor het moeilijk kan zijn om lange afstanden te lopen. Door gebruik te maken van een golfbuggy, kunnen spelers gemakkelijk en snel van hole naar hole verplaatsen zonder zich zorgen te hoeven maken over het vermoeiende effect van veel lopen.

Golf buggies zijn specifiek ontworpen om gebruikt te worden op de baan, deze hebben vaak een voor- en achterwiel aandrijving en zijn vaak voorzien van speciale banden die geen schade aanbrengen aan de grasvelden. Daarnaast kan een golfbuggy ook handig zijn voor personen die fysieke beperkingen hebben, om toch de baan te kunnen spelen.

Het gebruik van een buggy is vaak wel afhankelijk van de regels van de baan, sommige banen hebben regels waarbij het gebruik van buggy’s beperkt of verboden is, andere banen maken speciaal voor deze buggies gebruik van speciaal gebied op de baan.

4 golf buggies

Vragen of opmerkingen? Bezoek onze Contactpagina.

Wat kost gokken jou? Stop Op Tijd 18+

Problemen met (online)-Gokken? Bezoek dan Loket Kansspel voor Gratis Hulp.