Skip to main content

Met iDEAL Wedden op Darten

Darts is een populaire sport in Nederland, waar veel mensen deelnemen aan competities en wedstrijden. Het is naast Voetbal en Formule 1 een van de meest populaire sporten om op te wedden en er zijn verschillende manieren om geld in te zetten bij het gokken op dartwedstrijden.

rood dartbord
Darten is een erg laagdrempelige “Sport”

Alle Nederlandse bookmakers bieden het Dartspel aan

Er zijn veel bookmakers die weddenschappen aanbieden op darts, waaronder online bookmakers. Deze bookmakers bieden een breed scala aan weddenschappen aan op darten met verschillende inzetmogelijkheden.

Geen legale bookmakers beschikbaar via deze site door aangepaste reclameregels per 1 juli 2023.

De bookmakers kunnen ook verschillende promoties aanbieden, zoals gratis weddenschappen of bonussen op bepaalde dartwedstrijden. Zeker als Nederlandse darters hoog in het Toernooi eindigen worden er speciale acties georganiseerd. Storten kan makkelijk met iDEAL of Credit Card.

Verschillende weddenschappen bij Dartwedstrijden

De meest voorkomende manier om te wedden op darts is door te wedden op de uiteindelijke winnaar van een wedstrijd. Daarnaast zijn er een flink aantal andere manieren om geld in te zetten op het darten.

Je kan op de prestaties van individuele speler wedden, zoals de aantal geworpen 180-tallen, of de hoogste score in een bepaalde wedstrijd. Er zijn ook veel andere manieren om geld in te zetten bij het wedden op darts, zoals het wedden op de winnende team van een toernooi, of het wedden op de uitslag van verschillende wedstrijden.

Wedden op PDC Darts in Londen (WK)

PDC Darts is de officiële organisatie achter het World Darts Championship, dat elk jaar wordt gehouden in Alexandra Palace in Londen. Het evenement trekt veel bekijks op televisie, al te meer omdat Nederlandse spelers een grote inbreng hebben. Denk hierbij aan Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert (nee geen Andries) en Raymond van Barneveld.

Er zijn ook verschillende andere toernooien zoals de Premier League, waar 16 spelers competeren om de titel. Daarnaast worden er ook kleinere toernooien georganiseerd, zoals de PCS (Players Championship Series), waar spelers uit alle delen van de wereld om prijzen strijden.

Het PDC wordt als het wereldkampioenschap gezien (WK) voor deze sport.

Lakeside Darts – Eindtoernooi in Frimley Green

Naast de PDC wordt ook het Darttoernooi Lakeside in Groot-Brittannië georganiseerd.

Lakeside Darts is een professionele darterscompetitie georganiseerd door de British Darts Organisation. De competitie wordt jaarlijks gehouden in het Engelse stadje Frimley Green. Het is de oudste en meest prestigieuze competitie ter wereld.

De competitie van Lakeside Darts is uitgegroeid tot een van de meest populaire darterswedstrijden. Elke jaar komen duizenden fans naar Frimley Green om te genieten van het evenement.

De winnaar van de Lakeside Darts krijgt niet alleen de titel ‘Dartskampioen’, maar ook een aanzienlijk geldbedrag. Daarnaast zijn er vele andere prijzen te winnen, waaronder kleding, hardware en tickets voor toekomstige toernooien.

Om als darter aan de Lakeside Darts mee te doen, moet je eerst een plaats veroveren via één van de kwalificatietoernooien die elk jaar worden georganiseerd in verschillende landen over de hele wereld. Alleen dan kun je je inschrijven voor het hoofdtoernooi in Frimley Green.

Darten is een Simpel spel voor Jong en Oud

Darten is een populair spel voor in de Kroeg (of thuis) waarbij spelers werpen op een dartbord met behulp van pijlen. Om te beginnen, staan ​​de spelers op een afstand van 2,37 meter van het dartbord en iedere speler krijgt 3 pijlen om te gooien.

darbord kroeg
Darbord in een kroeg met daarnaast een ruimte om de score bij te houden.

De speler die de ronde begint, gooit de eerste pijl en de andere speler volgt daarna. Spelers mogen alleen de score tellen die zij met hun pijlen maken. Er zijn verschillende manieren om punten te scoren, afhankelijk van het gebied van het dartbord waar de pijlen landen.

Zo is de buitenrand de “Dubbel” en de sectie tussen de roos en de buitenrand de “Triple”. Alle punten tellen daar dubbel of driedubbel. Gooi je in de witte of zwarte sectie dan ontvang je het normale puntenaantal.

Bij het Dartspel begint iedere speler op 501 punten waarna er teruggeteld wordt naar 0. Daarbij moet je uitgooien met een Dubbel (of in de roos). De winnaar is degene die als eerste op de 0 komt (Game). Meestal worden er meerdere Games gespeeld om tot een Set te komen.

Vragen of opmerkingen? Bezoek onze Contactpagina.

Wat kost gokken jou? Stop Op Tijd 18+

Problemen met (online)-Gokken? Bezoek dan Loket Kansspel voor Gratis Hulp.