Skip to main content

Met iDEAL Wedden op Basketbal

Basketbal is een populaire sport in veel landen. Helaas is basketbal net als ijshockey, rugby en American Football toch iets minder bekend in Nederland. Nederlandse bookmakers bieden wel weddenschappen aan op alle NBA wedstrijden en belangrijke evenementen rondom het basketbalspel.

Sterker nog, in Nederland is het 1 van de grootste sporten om op te wedden.

Geen legale bookmakers beschikbaar via deze site door aangepaste reclameregels per 1 juli 2023.

Naast iDEAL kan je bij deze bookmakers ook Credit- en Debit card gebruiken om stortingen uit te voeren.

nba basketbal summer league
Een Wedstrijd bij de “Sumer League” van de NBA.

Inzetten op Basketbal Competities

Weddenschappen plaatsen op NBA Basketbal

De NBA wordt gespeeld door de beste teams (en spelers) uit de Verenigde Staten. Het is een competitie waarbij teams uit verschillende Amerikaanse steden het tegen elkaar opnemen om een kampioenschap te winnen.

nba wedstrijd
Mocht je een keer in Amerika zijn dan is het zeker de moeite waard om een Basketbalwedstrijd te bekijken, het is een flink spektakel.

De NBA heeft teams uit veel grote steden zoals New York City, Los Angeles, Chicago en Toronto. Elke stad heeft hun eigen team dat het beste tracht te presteren. Er zijn veel grote sterren in de NBA, zoals Michael Jordan, Kobe Bryant, LeBron James, Stephen Curry, en vele anderen.

Bij deze competitie bestaat elk seizoen uit 82 wedstrijden waar de teams zoveel mogelijk wedstrijden moeten winnen.

lakers outfit
Alle teams hebben een eigen naam. Zo komen de “Lakers” uit Los Angeles

Nederlandse Eredivisie voor Basketbal (DBL)

De Eredivisie is de hoogste basketballiga in Nederland, voluit heet deze competitie de Dutch Basketball League. Het bestaat uit twaalf verschillende teams uit Nederland die elk jaar tegen elkaar strijden voor de nationale titel. Sterke teams komen hier uit Leiden (ZZ Leiden) en Den Bosch (Heroes Den Bosch).

De competitie begint in oktober en eindigt in april. De kampioen van de Eredivisie mag naar de Europese competitie. Het biedt spannende wedstrijden, waarvan sommige nu op tv te zien zijn. Er is veel concurrentie tussen de teams, omdat alle Nederlandse teams het kampioenschap wil winnen.

Basketbal spel kort uitgelegd

Het spel wordt gespeeld door twee teams van vijf spelers elk, die proberen de bal in de ring van de tegenstander te gooien, de basket. Het doel is om meer punten te maken dan het andere team binnen de gestelde tijd.

kleding basketbal
Bij basketbal gebruiken de spelers Shirts zonder mouwen.

Basketbal is een dynamische sport met veel actie. Het is een competitieve sport die veel fysieke kracht, snelheid en precisie vereist. In Nederland is er een groeiend aantal mensen dat basketbal speelt, waardoor het een veelzijdige en toegankelijke sport is.

speelveld basketbal
Het Speelveld bij een Basketbalwedstrijd

Geschiedenis van Basketbal – Van de US naar Nederland

Basketbal werd bedacht door de Amerikaanse sportschoolhouder James Naismith. In 1891 gaf hij studenten van de YMCA een spel waarin twee teams van negen spelers elkaar bestrijden om de bal door een korf te gooien.

Sindsdien is basketbal in de Verenigde Staten populair geworden, en naarmate de jaren verstreken, verspreidde het zich over de hele wereld. In Nederland begon basketbal in de jaren 40. In 1947 werd de eerste Nederlandse competitie opgericht door de Nederlandse Basketball Bond (NBB). Twee keer de L is hier geen spelfout, ze hebben ze Engelse manier van schrijven gebruikt voor deze Bond.

Dankzij de toenemende populariteit, zijn er nu veel Nederlandse teams die deelnemen aan de Europese competitie. Er zijn ook veel Nederlandse spelers die zich onderscheiden bij Europese en internationale competities.

spalding basketbal
NBA basketbal gemaakt door Spalding

Vragen of opmerkingen? Bezoek onze Contactpagina.

Wat kost gokken jou? Stop Op Tijd 18+

Problemen met (online)-Gokken? Bezoek dan Loket Kansspel voor Gratis Hulp.