Skip to main content

Met iDEAL Wedden op American Football

Omdat American Football in de Verenigde Staten een hele grote sport is zijn er voldoende weddenschappen die je kan afsluiten. Zonder uitzondering bieden alle Nederlandse bookmakers deze weddenschappen aan.

Wil je direct op een NFL of andere American Football wedstrijd wedden? Dan raden we de volgende twee aanbieders aan:

Geen legale bookmakers beschikbaar via deze site door aangepaste reclameregels per 1 juli 2023.

Aanmelden kan hier met iDIN, storten gaat eenvoudig met iDEAL. Minimale storting begint bij 5 of 10 euro.

NFL Wedstrijd
Het is geen sport voor spelers die niet tegen een stootje kunnen.

NFL Wedstrijden bij American Football

De NFL is de National Football League, een professionele American Football competitie in de Verenigde Staten. Het bestaat uit 32 teams die zijn verdeeld over twee conferences, de AFC en de NFC, met elk acht teams. Elk team speelt een seizoen van 17 weken waarbij zij in totaal 16 wedstrijden spelen, gevolgd door play-offs waarbij de beste teams uit elke conference tegen elkaar spelen om te bepalen wie naar de Super Bowl gaat, de NFL-finale.

Veel teams spelen in stadions die speciaal voor de NFL gemaakt zijn, er zijn echter ook teams die spelen in stadions die ook gebruikt worden voor baseball, voetbal of de NCAA.

NFL
Het logo van de National Football League

Super Bowl is de NFL Finale

De Super Bowl is de grootste en belangrijkste wedstrijd van het NFL-seizoen. Het is namelijk de finale van de NFL waarin de winnaars van de AFC en NFC conferences het tegen elkaar opnemen.

De wedstrijd wordt gespeeld op de eerste zondag van februari en is een van de grootste sportevenementen in de Verenigde Staten. Vele mensen kijken naar de Super Bowl, niet alleen voor de wedstrijd zelf, maar ook voor de halftime-show en de commercials die tijdens de wedstrijd worden uitgezonden.

De Super Bowl is ook een grote gebeurtenis buiten het veld, met talloze extra evenementen die plaatsvinden in de stad waar de wedstrijd wordt gespeeld.

Het winnende team krijgt de Vince Lombardi Trophy en de speler met de beste prestatie wordt bekroond met de Super Bowl MVP award. De Super Bowl is niet alleen een belangrijke sportwedstrijd, maar ook een belangrijk cultureel evenement in de Verenigde Staten.

De beste Teams bij American Football

Evenals bij Basketbal bestaan de teams uit “steden”, daarbij krijgen ze allemaal een eigen naam waarmee ze uitkomen voor hun stad.

Er is geen universeel erkende lijst van de top teams bij de NFL, omdat prestaties van teams kunnen variëren van seizoen tot seizoen. Maar net als dat Ajax, Feyenoord en PSV vaak in de top 5 eindigen is dit bij American Football natuurlijk niet anders.

Teams die recentelijk succesvol zijn geweest en consistent presteerden zijn meestal gezien als een van de top teams. Hier zijn een paar voorbeelden van American Football teams die vaak als de beste worden beschouwd:

 • Kansas City Chiefs
 • Baltimore Ravens
 • Green Bay Packers
 • San Francisco 49ers
 • Miami Dolphins
 • Jacksonville Jaguars
 • New York Jets
 • New England Patriots
 • Buffalo Bills
 • New Orleans Saints
 • Pittsburgh Steelers
 • Los Angeles Rams
 • Seattle Seahawks
 • Tampa Bay Buccaneers
 • Los Angelas Chargers
 • Tampa Bay Buccaneers
 • Minnesota Vikings
 • Philadelphia Eagles

Als je er echt een top 5 van wilt maken dan vinden wij de volgende teams het beste:

 1. Bills
 2. Chiefs
 3. 49ers
 4. Eagles
 5. Bengals

Dit zijn de namen die normaliter worden gebruikt, dus niet de volledige benamingen zoals in de eerste lijst. Houdt er wel rekening mee dat dit een selectie is van teams die de laatste jaren consistent presteerde, dit kan veranderen in de toekomst.

Colorado american football
Colorado (zwart), wordt bij American Football niet als het beste team beschouwd bij NFL.

American Football kort Samengevat

De spelregels van American Football zijn complex als je het nog nooit hebt gespeeld. Deze sport wordt net als voetbal met 11 tegen 11 spelers gespeeld. Het doel van het spel is om punten te scoren door de bal over de tegenstanders doellijn te krijgen. Dit is de lijn aan het einde van het veld.

Elk team krijgt vier pogingen (downs) om een afstand van 10 yards te overbruggen, dit is een afstand van 9,14 meter. Deze Yards staan als strepen aangegeven op het speelveld van American Football

years op een American Football veld
In totaal zijn er 100 yards (2X50), het totale speelveld beslaat dus 91,4 meter over de lengte.

Als de ploeg de 10 yards niet in vier pogingen haalt, moeten ze de bal aan de tegenstander geven. Als de ploeg wel de 10 yards in vier pogingen haalt, krijgen ze weer vier pogingen om verder te gaan

Er zijn verschillende manieren om punten te scoren, waaronder touchdowns (Bal helemaal naar het einde brengen), velddoelpunten (een trap door de goalpost), en conversies, dit zijn extra punten na een touchdown.

Wilson NFL Bal
Een standaard NFL Bal van het merk Wilson, het gaat bij deze sport dus niet om een ronde bal.

Er zijn ook diverse regels voor het blokkeren, tackelen, passen en ontvangen van de bal, en er zijn straffen voor overtredingen. Het spel wordt begeleid door scheidsrechters die voor overtredingen kunnen fluiten en straffen kunnen geven.

Vragen of opmerkingen? Bezoek onze Contactpagina.

Wat kost gokken jou? Stop Op Tijd 18+

Problemen met (online)-Gokken? Bezoek dan Loket Kansspel voor Gratis Hulp.