Skip to main content

Werking van ODDS bij Nederlandse Bookmakers bij het wedden

Odds zijn de kansen die gegeven worden voor een bepaald resultaat bij het wedden op sport. Ze geven aan hoe waarschijnlijk het is dat een bepaald team of speler zal winnen, en bepalen hoeveel geld wedders kunnen winnen als ze op het juiste resultaat inzetten.

Er zijn twee soorten odds die gebruikt worden bij het wedden op sport: de klassieke odds en de decimalen odds. Nederlandse bookmakers gebruiken normaliter de odds in decimalen, deze zie je dan ook direct bij de volgende bookmakers terug:

Geen legale bookmakers beschikbaar via deze site door aangepaste reclameregels per 1 juli 2023.

Odds in Decimalen – normale weddenschappen

De decimalen odds worden uitgedrukt als een decimaal getal, zoals 2.50 of 1.83. Dit betekent dat voor elke eenheid die op het winnende resultaat wordt ingezet, er twee en een halve of bijna twee keer zoveel gewonnen kan worden. Bijvoorbeeld, als iemand €10 inzet op een team met decimalen odds van 2.50 en het team wint, kan die persoon €25 winnen (2.50 x €10 = €25).

odds met decimalen
Deze manier van Wedden is eenvoudig. Neem als voorbeeld Club Brugge VS OH Leuven. Je krijgt 1,42 euro voor elke euro die je inzet op Club Brugge, 5 euro als je inzet op gelijkspel en 6,25 euro bij winst van OH Leuven. Hiervoor wordt de tijd na 90 minuten speeltijd genomen.

Klassieke odds – makkelijke methode

De klassieke odds worden uitgedrukt in een verhouding, zoals 3-1 of 4-6. Dit betekent dat voor elke eenheid die op het winnende resultaat wordt ingezet, er drie of vier eenheden gewonnen kunnen worden.

Bijvoorbeeld, als iemand €10 inzet op een team met klassieke odds van 3-1 en het team wint, kan die persoon €30 winnen (3 x €10 = €30).

Extra kans met een odds boost

Een odds boost is een aanbieding die door sommige Nederlandse bookmakers wordt gedaan om de odds te verhogen voor bepaalde wedstrijden of resultaten. Dit kan ervoor zorgen dat de kansen beter zijn voor de wedders, wat betekent dat ze meer geld kunnen winnen als ze op het juiste resultaat inzetten.

Er zijn verschillende manieren waarop bookmakers odds boosts kunnen aanbieden. Sommige bookmakers bieden boosts aan voor specifieke wedstrijden of resultaten, terwijl andere bookmakers boosts aanbieden als onderdeel van een promotie of bonus.

lekker man bonus
De Odds book wordt ook wel de “Lekker Man” bonus genoemd bij TOTO Sport.

Soms zijn er ook boosts beschikbaar voor nieuwe spelers, die extra voordelen krijgen bij hun eerste inzetten. Dit moet je dan weer niet verwarren met de Free Bets die veel Nederlandse bookmakers weggeven.

Odds boosts kunnen een goede manier zijn om meer waarde te krijgen voor je geld bij het wedden op sport. Het is echter belangrijk om te onthouden dat boosts alleen beschikbaar zijn voor bepaalde wedstrijden of resultaten, dus het is aanbevolen om de voorwaarden en beperkingen te lezen voordat je een inzet plaatst met een boost. In Nederland gelden er ook vaak limieten, bijvoorbeeld een boost met een inzetlimiet van €10 of €20 per speler.

Bovendien kan het gebruik van boosts het risico op verlies verhogen, dus het is aanbevolen om voorzichtig te wedden en alleen te gokken met geld dat je kunt missen.

Risico en potentiële winst bepalen op basis van winkans

Odds zijn belangrijk bij het wedden op sport omdat ze helpen om het risico en de potentiële winst te bepalen. Hoe lager de odds, hoe waarschijnlijker het is dat het resultaat zal gebeuren, maar hoe minder geld er gewonnen kan worden.

Aan de andere kant, hoe hoger de odds, hoe onwaarschijnlijker het is dat het resultaat zal gebeuren, maar hoe meer geld er gewonnen kan worden. Het is aanbevolen om de odds te vergelijken voordat je op een resultaat inzet om ervoor te zorgen dat je de beste kansen krijgt. Zo kunnen de winkansen per bookmaker aardig verschillen.

Vragen of opmerkingen? Bezoek onze Contactpagina.

Wat kost gokken jou? Stop Op Tijd 18+

Problemen met (online)-Gokken? Bezoek dan Loket Kansspel voor Gratis Hulp.