Skip to main content

Wedden met een Handicap, hoe werken deze Weddenschappen?

Een handicap bij het wedden op sport is een manier om de kansen tussen twee teams of spelers gelijk te maken. Het doel hiervan is om ervoor te zorgen dat het wedden interessanter en spannender is, vooral als er een groot kansverschil is tussen de teams of spelers.

Er zijn twee soorten handicaps die gebruikt worden bij het wedden op sport: de normale (lineaire) handicap en de Asian handicap.

Nederlandse bookmakers bieden deze vorm van wedden aan. Wil je het zelf uitproberen? De volgende sportbooks hebben iDEAL:

Geen legale bookmakers beschikbaar via deze site door aangepaste reclameregels per 1 juli 2023.

Werking normale Handicap bij wedden op Sport

De lineaire handicap werkt door een bepaald aantal punten toe te kennen aan het team of de speler met het lagere verwachte resultaat. Dit betekent dat als een team met een handicap van +10 punten speelt tegen een team met een handicap van -10 punten, het eerste team 10 punten extra krijgt toegewezen aan het einde van de wedstrijd.

Als het eerste team wint met een verschil van minder dan 10 punten, verliezen de wedders die op dat team hebben ingezet, maar als het team wint met een verschil van 10 punten of meer, winnen de wedders die op dat team hebben ingezet.

3-way handicap
Door de 3-Way Handicap te selecteren krijg je alle opties voor deze speciale weddenschap.

Gedeeltelijke punten bij een Asian Handicap

De Asiatische handicap werkt op een soortgelijke manier, maar in plaats van het toekennen van een vast aantal punten, worden er kwart-, halve- of hele handicaps toegekend. Dit betekent dat het team of de speler met de lagere verwachte prestatie een aantal doelpunten voorsprong krijgt.

Bijvoorbeeld, als een team met een halve handicap van -0,5 speelt tegen een team met een halve handicap van +0,5, betekent dit dat het eerste team een doelpunt voorsprong krijgt aan het begin van de wedstrijd.

Als het eerste team wint, winnen de wedders die op dat team hebben ingezet, maar als het tweede team wint of de wedstrijd in een gelijkspel eindigt, verliezen de wedders die op het eerste team hebben ingezet.

asian lines
Onder Asian Lines kan je de Asian Handicap selecteren bij de Bookmaker Jack’s Casino & Sports. Door de schuifbak te verplaatsen kan je de weddenschap aanpassen. Dit is een voorbeeld uit de Eerste Divisie voetbal (FC Eindhoven VS VVV Venlo)

Handicaps maken het wedden bij Bookmakers spannender

In beide gevallen kan het gebruik van handicaps ervoor zorgen dat het wedden op sport spannender en uitdagender is, vooral als er een grote kansverschil is tussen de teams of spelers.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat het gebruik van handicaps het risico op verlies kan verhogen, dus het is aanbevolen om voorzichtig te wedden en alleen te gokken met geld dat je kunt missen.

Vragen of opmerkingen? Bezoek onze Contactpagina.

Wat kost gokken jou? Stop Op Tijd 18+

Problemen met (online)-Gokken? Bezoek dan Loket Kansspel voor Gratis Hulp.