Skip to main content

Arbitrage Weddenschappen

Arbitrage wedden is een techniek waarbij een wedder voordeel haalt uit verschillen in de quoteringen van verschillende bookmakers voor hetzelfde sport evenement. Dit gebeurt door in te zetten op alle mogelijke uitkomsten van een wedstrijd bij verschillende bookmakers, waardoor het onmogelijk wordt om te verliezen, ongeacht hoe de wedstrijd eindigt.

Bijvoorbeeld, als bookmaker Betcity een quotering van 2.0 geeft voor team A om te winnen en Jack’s Casino & Sports een quotering van 2.5 geeft voor team B om te winnen, dan zou een wedder inzetten op team A bij bookmaker A en team B bij bookmaker B.

Op deze manier heeft de plaatser van de inzetten een winst van ten minste 0.5 maken (dit wordt ook wel “marge” genoemd), ongeacht welk team uiteindelijk wint. Deze winst is Zeker, en worden daarom ook wel Sure Bets genoemd.

Bij de onderstaande twee aanbieders kan je geen Arbitrage weddenschappen plaatsen. Ze maken allebei gebruik van hetzelfde platform voor Sportbooks:

Geen legale bookmakers beschikbaar via deze site door aangepaste reclameregels per 1 juli 2023.

rekenen
Om je winst te kunnen bepalen bij Arbitrage inzetten moet je een aantal berekeningen uitvoeren om gegarandeerd winst te maken. Vaak worden zogenaamde “Odds vergelijkers” gebruikt om de juiste online weddenschappen eruit te filteren.

Arbitrage wedden lastig in Nederland

Omdat er in Nederland relatief weinig bookmakers met een vergunning zijn is het lastig om deze strategie toe te passen. Je hebt namelijk weinig partijen die een eigen quotering geven.

Zo is het merendeel van de aanbieders aangesloten bij KAMBI en hebben daarom soortgelijke odds / quoteringen. Daarnaast passen Nederlandse partijen een eigen marge toe om Arbitrage inzetten tegen te gaan. Zo krijgen ze de winkansen door van het KAMBI-Systeem waar ze standaard een extra percentage bovenop doen om de kans op misbruik te voorkomen.

Bookmakers met een eigen platform zijn LiveScore Bet en BET365. Je kan deze twee partijen gebruiken om de quoteringen van andere Nederlandse bookies te bekijken. Zie je een groot verschil in de odds die worden aangeboden? Dan kan het slim zijn om op beide websites geld in te zetten.

livescore odds
De normale weddenschappen geven meestal geen zekerheid op winst. Als je kijkt bij de ODDS BOOSTS dan zijn er bijna altijd Sure Bets aanwezig. Deze speciale quotering geldt dan wel tot een bepaald geldbedrag om het risico voor de Nederlandse bookmaker af te dekken.

Arbitrage Betting geeft kleine winstmarge en Risico op sluiting speelaccount

Het is belangrijk om te weten dat arbitrage weddenschappen vaak een kansarme belegging zijn, aangezien bookmakers vaak beperkingen opleggen aan de inzetten van klanten die arbitrage gebruiken en soms zelfs accounts van deze klanten sluiten, omdat dit een manier van wedden is die Nederlandse bookmakers financieel kan benadelen.

Sommige bookmakers beschouwen dit als “bonusjagen” en sluiten deze accounts om hun eigen financiële risico te verminderen. Bovendien heeft deze techniek vaak een kleine winstmarge en vereist het een grote hoeveelheid geld om een levensvatbare winst te genereren.

Gebruik maken van Marge is niet illegaal in Nederland

Deze vorm van wedden wordt vaak beschouwd als een efficiënte en legitieme manier om risico’s te verminderen en winst te maken. Er zijn geen wetten die het specifiek verbieden om tegelijkertijd weddenschappen te plaatsen bij verschillende bookmakers op verschillende uitkomsten van een wedstrijd of gebeurtenis. Matchfixing is daarentegen wel een illegale vorm om weddenschappen te plaatsen.

Sommige Nederlandse bookmakers kunnen hun eigen regels hebben om dit soort gedrag te verbieden, zoals bijvoorbeeld door het sluiten van de account, maar de gebruiker zelf zou niet strafbaar zijn voor de wet op kansspelen.

Vragen of opmerkingen? Bezoek onze Contactpagina.

Wat kost gokken jou? Stop Op Tijd 18+

Problemen met (online)-Gokken? Bezoek dan Loket Kansspel voor Gratis Hulp.